Moments

Čar sveta urarstva in draguljarstva ni le v ekskluzivnih materialih in dejstvu, da so dragulji in zapestne ure pogosto na voljo v zelo omejenih serijah: posebnega in edinstvenega ga delajo zgodbe, ki jih pišejo bogata tradicija, predanost absolutni kakovosti in pozornost do najmanjših detajlov. Ti posebni trenutki navdihujejo tako oblikovalce in mojstre obrti, kot tudi urarske in draguljarske navdušence.

N

Nakit, ki ga oblikujejo zgodbe

Pa ne nujno fantazijske zgodbe, temveč tiste prave, ki jih pišejo življenja nas, ljudi iz resničnega sveta: od rojstva otroka in njegovih prvih besed, do mature ali diplome, prve zaposlitve ali večjega poslovnega uspeha, pa do poroke ter mnogih drugih spominov, ki življenje delajo ne zgolj lepo, temveč edinstveno in posebno.

PREBERI VEČ
N

Nov epicenter prestiža v Zagrebu

Konec leta 2016 za ekipo Draguljarne Malalan predstavlja prav posebno prelomnico: v Zagrebu, prestolnici sosednje Hrvaške, se vsem ljubiteljem lepega predstavljamo z novo poslovalnico v samem centru mesta. Na ulici Avgusta Cesarca, v centru Ban, tik ob trgu Bana Jelačića vas tako kot v Ljubljani naše strokovno osebje razvaja s predstavitvami izbranih prestižnih časomerov in draguljev.

PREBERI VEČ
K

Kako deluje: Minutna repeticija

Danes si težko predstavljamo življenje v času, ko ponoči podatka o tem, koliko je ura, zaradi teme ni bilo mogoče dobiti že s preprostim dotikom mobilnega telefona ali digitalne budilke ob postelji: tekom noči so edini čas sporočali cerkveni zvonovi z igranjem značilne melodije vsakih petnajst minut in vsako polno uro. Urarski mojstri so to izjemno, a zelo kompleksno rešitev uspeli vgraditi najprej v stenske, potem žepne in na koncu tudi v zapestne ure.

PREBERI VEČ
P

Potopis: Brazilija skozi prizmo draguljarja

Peter in Karmen Malalan sta se na povabilo lokalnega gemološkega društva iz kraja Teófilo Otoni odpravila v toplo Brazilijo, rajsko deželo mineralov. Po celotni državi, še največ pa na vzhodu, najdemo bogata nahajališča smaragdov, diamantov, akvamarinov in drugih redkih draguljev.

PREBERI VEČ