O nas

Vaše sanje kujemo v večnost že skoraj sedem desetletij.

Skromni začetki

Pred skoraj sedmimi desetletji sta na Opčinah blizu Trsta Anton in Angelica Malalan prodala edino kravo, izpraznila majhen domači hlev in ga preuredila v družinsko urarsko delavnico. Kmalu sta pričela trgovati tudi z nakitom, posel pa je iz leta v leto bolj cvetel. Zaradi zanesljivih storitev, korektnega odnosa do strank ter odlične ponudbe je njuna trgovina postala sinonim za kakovost najprej na Tržaškem, nato pa tudi po celotni Sloveniji.
Dober glas seže iz Trsta … v Ljubljano

V času med in po drugi svetovni vojni so v Trstu lokalno gospodarstvo poganjali ameriški vojaki, ki so pri domačinih naročali vse od pranja perila pa do krpanja čevljev. Tisti nekoliko bolj podjetni so si tako zaslužili nekaj denarja, ki so ga v trgovini Malalanovih pogosto zamenjali za draguljarske izdelke ali zapestne ure. Z uspešnim in premišljenim trgovanjem ter odličnimi servisnimi storitvami sta Anton in Angelica Malalan počasi zapustila svojo malo delavnico in po več različnih selitvah zasedla odlično lokacijo v samem centru Opčin, ob tramvaju.

Uspešno delo pa ob treh marljivih sinovih ni bilo vedno samo njuna zasluga. Najstarejši, Darko, se je v Švici izučil za urarja, srednji Milko je postal prvi optik na Opčinah, najmlajši Peter pa je v Piemontu obiskoval zlatarsko šolo. Skupaj so nadaljevali družinski posel tudi po tem, ko so se starši upokojili in zaradi velikega deleža slovenskih strank začeli razmišljati o širitvi preko meje v rodno Slovenijo. Ljubljana v zgodnjih devetdesetih letih 20. stoletja ni imela večjega draguljarja, zato je družina Malalan s poslovalnico v prestolnici pričela postavljati nove standarde prestiža.

Odprtje prve trgovine v Ljubljani

Prvo trgovino so odprli na Mestnem trgu 19, le nekaj korakov od današnje lokacije. Na skromnih 50 kvadratnih metrih so zasnovali lično prodajalno, kjer so v kleti prodajnega prostora servisirali zapestne ure in izdelovali lasten nakit. Draguljarna Malalan že od tržaških začetkov zastopa švicarsko znamko IWC, v Ljubljani pa so se ji kmalu pridružili tudi Audemars Piguet, Breitling, Zenith, Bulgari, Pomellato in ne nazadnje tudi vodilna svetovna urarska hiša Rolex. S širjenjem ponudbe se je pojavila tudi potreba po novi lokaciji, zato sta Peter in Karmen Malalan butik Draguljarne Malalan preselila na Mestni trg 21, ki sta ga do danes povečala in nadgradila z lastnim zlatarskim ateljejem ter eno od najbolje opremljenih urarskih delavnic v Evropi.

Epicenter prestiža tudi v Zagrebu

Draguljarna Malalan je v več kot dveh desetletjih postala ambient, kjer se ob spoznavanju rokodelskih mojstrovin ali pa zgolj ob prijetnem klepetu srečujejo ljubitelji prestižnega nakita in časomerov iz vseh držav sveta.
Jasna vizija in globoko razumevanje obrti sta močno pripomogla k ideji o tem, da ime Malalan zasije nad vrati novega epicentra prestiža, ki so ga konec leta 2016 odprli v središču hrvaške prestolnice, Zagrebu. V sodobnem in prostornem ambientu tako sofisticirane ljubitelje urarstva in draguljarstva razvaja uigrana ekipa poznavalcev teh čudovitih obrti.